Tasokoe II

Kuvien tuominen Wordiin

 1. Klikkaa tekstissäsi kohtaan, johon kuva tuodaan. Tekstiä kannattaa katsella Page Layout -tilassa (View - Page Layout), jotta se näyttäisi samanlaiselta kuin tulostettunakin.
   
 2. Valitse Insert-valikosta Picture. Joissakin Wordin versioissa Picture-kohdassa on useampia vaihtoehtoja, jolloin vaihtoehdoista valitaan From File.
   
 3. Valitse haluamasi kuvatiedosto. (Jos kuvatiedostosi ei tunnu näkyvän luettelossa, varmista että Show files of type tai Files of type: on All files, jotta luettelossa näytetään kaikki tiedostot.)
  Klikkaa vielä Ok tai Insert. (Kuvan tuominen voi kestää todella kauan, joten malttia!)
   
 4. Kuva on nyt liitetty tekstisi joukkoon. Kuva käyttäytyy aivan kuin se olisi vain todella suuri kirjain, joten voit esimerkiksi keskittää kuvan vaakasuunnassa (Format-valikosta Paragraph, Alignment-kohta).
   
 5. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, klikkaa sitä ensin kerran. Voit joko venyttää kuvaa (kulmissa olevista "kahvoista"), tai valita Format-valikosta Picture, jonka Size-välilehdeltä voit määritellä koon tarkemmin:
  Format - Picture - Size
   
 6. Jos kuvan paikka halutaan määritellä tarkasti ja/tai tekstistä riippumatta, tarvitaan kuvan ympärille Frame. Esimerkiksi joka sivulle tuleva logo voidaan laittaa ylä- tai alatunnisteeseen, ja jopa tunnisteen ulkopuolelle tavallisen tekstin alueelle, jos se on framen sisällä. Muuten tätä vaihetta ei tarvita ollenkaan.
  1. Klikkaa kuvaa kerran, ja valitse Insert-valikosta Frame.
  2. Poista tai muuta halutessasi reunaviivat framesta valitsemalla Format-valikosta Borders and Shading. Jos haluat reunaviivat pois kokonaan, valitse None.
  3. Määritä framen tarkka paikka Format-valikosta Frame.
   Format - Frame
  4. Tässä vaiheessa voit lisätä myös kuvatekstin framen sisälle, ks. Kuvatekstit ja muut luettelot.

    

[ Pääsivulle ]   [ Tehtäviä ]

Avanto Oy, 2000 - Taideteollisen korkeakoulun Taidekasvatuksen osaston käyttöön