Tasokoe II

Sarakkeet

  1. Varmista, että muokkaat sivua Page Layout -tilassa (View - Page Layout).
     
  2. Jos haluat muuttaa vain tietyn sivun tai osan palstoitusta, maalaa (aktivoi) se. Muuten muutetaan koko osion tai dokumentin palstoitus.
     
  3. Valitse Format-valikosta Columns, ja säädä palstoitus haluamaksesi:

Format - Columns


Taulukot

Taulukon voi luoda kahdella eri tavalla: joko Table-työkalulla, vetämällä (raahaamalla) taulukkokuvakkeen päältä halutun kokoinen taulukko:

Table-työkalu
Table-työkalu

Tai Table-valikosta Insert Table:

Table - Insert Table
Table - Insert Table

Taulukossa olevia "ruutuja" sanotaan soluiksi. Kunkin solun ominaisuuksia voidaan säädellä erikseen, esimerkiksi reunaviivaa (Format-valikosta Borders and Shading) ja tasausta (Format-valikosta Paragraph, Alignment-kohdasta). (Muista maalata muokattava solu tai solut ensin!). Kunkin solun sisällä voi olla mitä tahansa, esimerkiksi tekstiä tai kuvia.

Taulukon luominen vaiheittain
3x3-kokoisen taulukon luominen vaiheittain


Word-grafiikka

Wordissa voidaan piirtää myös geometrisia kuvioita (vektorikuvioita), kuten ympyröitä, ellipsejä, suorakulmioita, viivoja ja nuolia yksinkertaisilla piirtotyökaluilla. Piirtotyökalupalkin saa näkyviin joko Drawing-ikonista, tai View-valikon Toolbars-kohdasta rastimalla Drawing.

Yksittäisen elementin väri, koko, ja paikka sivulla voidaan määritellä tarkasti Format-valikon AutoShape tai Picture-toiminnolla (alin Format-valikossa).


[ Pääsivulle ]   [ Tehtäviä ]

Avanto Oy, 2000 - Taideteollisen korkeakoulun Taidekasvatuksen osaston käyttöön