Tasokoe II

Sisällysluettelo

Insert - Index and Tables - Table of Contents
Insert - Index and Tables - Table of Contents

Wordissa sisällysluettelo luodaan haluttuun kohtaan Insert -valikosta (Reference) Index and Tables, Table of Contents -välilehdeltä. Sisällysluettelo luodaan automaattisesti käytettyjen otsikkotyylien (Heading 1, Heading 2 ja niin edelleen) perusteella; otsikoita ei tarvitse muulla tavoin erikseen merkitä.

Sisällysluettelossa näkyvä sivunumero on aina sama kuin kyseisellä sivulla ylä- tai alatunnisteessa (header tai footer) on, tai pitäisi olla jos numero on poistettu. Siis, jos lisäät tunnisteeseen muokatun sivunumeron joka esimerkiksi alkaa jostakin muusta numerosta kuin ykkösestä, ja saman tien poistat sen, sisällysluettelossa näkyvät muokkaamasi mukaiset sivunumerot. Numeroiden ei tarvitse siis näkyä sivulla ylä- tai alatunnisteessa.

Jos otsikoita tai sivutusta muutetaan sisällysluettelon luomisen jälkeen, muutokset eivät näy automaattisesti sisällysluettelossa, vaan se on luotava uudelleen. Kun valitset Insert - Index and Tables - Table of Contents, Word kysyy haluatko korvata olemassaolevan sisällysluettelon: vastaa kyllä (Yes). Viimeksi käytetyt valinnat ovat automaattisesti voimassa, ja siksi riittääkin, että klikkaat Ok.

Jos teet kansilehden, tai haluat suurikokoista tekstiä joka ei näy sisällysluettelossa, tee sitä varten oma tyyli, tai käytä Normal-tyyliä ja valitse koko ja fontti suoraan työkalupalkista. Aina, jos käytät Heading-tyylejä, ne näkyvät sisällysluettelossa.

Jos sisällysluettelossasi näkyy tyhjiä rivejä, se johtuu siitä, että tekstissäsi on jotakin Heading-tyyliä käyttäviä tyhjiä kappaleita (useampia peräkkäisiä Enterin painalluksia). Ne saa nopeimmin pois maalaamalla tyhjät rivit ja painamalla Delete- tai Backspace-näppäimiä. Tarkista sen jälkeen vielä ettei edellisen tai seuraavan kappaleen tyyli vaihtunut - Word mielellään yhdistelee peräkkäisten kappaleiden tyylejä.

Jos tekstissä on paljon tyhjiä kappaleita, ne saa nopeimmin pois korvaamalla (Edit - Replace) kaikki ^p^p:t ^p:llä. Toista, kunnes korvattavia ei enää löydy.


[ Pääsivulle ]   [ Tehtäviä ]

Avanto Oy, 2000 - Taideteollisen korkeakoulun Taidekasvatuksen osaston käyttöön