Sisällysluettelon luominen

Sisällysluettelo on oikeastaan luettelo tekstipätkistä dokumentissa. Idea onkin, että sinun täytyy kertoa ohjelmalle mitä tekstipätkiä sen tulisi valita sisällysluetteloon. Logiikka on yksinkertainen. Eli kerrotaan ohjelmalle millä tyylillä kirjoitetut tekstit laitetaan sisällysluetteloon ja käytetään ko. tyyliä aina esim. pääotsikoissa. Ala- ja väliotsikoihin valitaan omat tyylit.

Jos olet kirjoittanut tekstisi wordissä ja muotoillut sen valmiiksi tyyleillä, niin pakemageriassa on helppoa tarkistaa onko otsikoissa käytetyt tyylit määritelty otettavaksi huomioon sisällysluettelossa.

    Sisällysluettelon luominen.
  1. Avaa tyylipaletti ja tarkasta minkä nimisiä tyylejä otsikoissa on käytetty. Tämän voit tarkistaa klikkaamalla tekstityökalulla tekstissä esiintyvään otsikkoon, jolloin tyylipaletti osoittaa minkä nimistä tyyliä ko. kappale edustaa.
  2. Kaksoisklikkaa otsikossa käytetyn tyylin nimeä tyylipaletissa. Klikkaa Paragraph ja laita avautuvan laatikon alalaidasta "include in table of contents" laatikkoon rasti päälle. Sulje ikkunat klikkaamalla OK painiketta. Nyt olet määritellyt seuraavaa: sisällytä tällä tyylillä kirjoitetut tekstit sisällysluetteloon.
  3. Toista edllinen vaihe kaikille niille tyyleille, jotka haluat tulevan sisällysluetteloon.
  4. Lisää tyhjä sivu sisällysluetteloa varten. Layout -> insert pages...
  5. Luo itse sisällysluettelo ylävalikon Utilities -> Create TOC... käskyllä.


  6. Avautuvasta valikosta voit määrittää tuleeko sisällysluetteloosi sivunumeroita ja miten merkitää tekstin ja sivunumeroiden välinen tyhjä tila.
  7. Kun olet painanut OK -painiketta osoittimesi vaihtuu juoksutus- osoittimeksi. Klikkaa nyt sivulle, johon haluat sisällysluettelon tulevan.

[ Pääsivulle ]   [ Tehtävät ]   [ Tasokokeet I-IV ]