Tasokoe I

IMHO webmail1.IMHO webmailin Osoite
Avaa www –selain (netscape, explorer tai jokin muu) ja kirjoita www osoitteeksi
http://webmail.uiah.fi
2.Kirjautuminen
Kirjoita sähköposti login = tunnuksesi, password = salasanasi ja paina OK

Jos salasanasi ei yllättäen toimi on se todennäköisesti vanhentunut. Erityisen ilkeää on se ettei IMHO webmail kerro sinulle milloin salasanasi vanhentuu. Tämä tulisi tarkistaa telnet yhteyden kanssa (putty) silloin tällöin. Se varoittaa käyttäjää muutamaa viikkoa ennen salasanan vanhentumista vaihtamaan.
Ohjeet ATK-palveluiden sivuilla

3.Viestien lukeminen
Sinulle avautuu näkymä, jonka yläosassa on lista saapuneesta postista. Sen alapuolella on kenttä, josta voit lukea viestin sisällön. Klikkaamalla viestin otsikkoa (ylemmässä kentässä) viesti aukeaa alempaan kenttään, josta se voidaan lukea.

4. Uuden viestin kirjoittaminen ja lähettäminen
Klikkaa vasemmassa reunassa olevan valikon "kirjoita uusi kirje" painiketta ja kirjoita aukeavan ikkunan ylimmälle viivalle vastaanottajan osoite. Lisäksi on hyvä kirjoittaa viestille sitä kuvaava otsikko. Kirjoita tämän jälkeen viestisi ja lähetä se. Helppoa eikö vain!


Liitetiedoston liittäminen sähköpostiviestiin
Liitetiedoston lisääminen tapahtuu klikkaamalla"lisää liite..." -painiketta. Liitetiedoston voi hakea omalta tietokoneelta, levykkeeltä jne. painamalla"BROWSE..."-painiketta. Kun olet valinnut liitettävän tiedoston klikkaa "hae liitteeksi" -painiketta.
"lisää liite..." -painikken vieressä pitäisi nyt lukea hakemasi tiedoston nimi.

Jos näin ei tapahdu se tarkoittaa ettei viestin mukana ole lähtemässä liitetiedostoa. Ongelma voi johtua käyttämästäsi esim. selainohjelmasta. Netscape nimittäin ei anna välttämättä lähettää liitetiedostoja, mutta Explorerin kanssa ei tällaiseen ongelmaan ole vielä törmätty. Liitetiedostona voit lähettää tekstidokumenttjä tai kuvia, mutta ota huomioon erityisesti kuvien kohdalla niiden koko.
4.1 viestiin vastaaminen ja sen lähettäminen eteenpäin
Viestiin vastaaminen, sen lähettäminen eteenpäin sekä viestin poistaminen tapahtuvat painikeriviltä, joka ilmestyy luettavan viestin ylä- sekä alapuolelle. Viestiin vastaaminen tarkoittaa, että viesti lähetetään siihen osoitteeseen mistä se on tullut. " Lähetä edelleen" tarkoittaa, että et lähetä tullutta viestiä samaan osoitteeseen takaisin vaan lähetät viestin jollekkin muulle ihmiselle. Voit toki liäätä viestiin mitä haluat ennen kuin lähetät sitä eteenpäin.
4.2 Viestien poistaminen
Viestin luettuasi voit tuhota viestin, joka tarkoitaa sen lopullista poistamista. Jos siirrät sen roskikseen niin viesti menee "trash" kansioon (oletusarvoinen kansio) eli se ei tuhoudu lopullisesti. Toinen tapa tuhota viestejä on ruksia M kohdasta kaikki poistettavat viestit ja poistaa kaikki valitut viestit kerralla.5. Ohjelman lopetus
Muista aina lopettaa sähköpostisi lukeminen "lopeta" painikkeesta. Tämän jälkeen ohjelma ilmoitaa seuraavaa
"Yhteys postipalvelijaan katkaistu. Sulje ikkuna, jotta kirjeesi pysyvät salassa". Varminta on, että lopetat koko selainohjelman (file valikosta quit, exit huom! valikon alin käsky)
jotta seuraava käyttäjä ei vahingossa lukisi sinun henkilökohtaisia viestejäsi. Ole tarkkana erityisesti Mac koneilla, että todella suljet ohjelman.

6. Asetukset
Asetuksista voit muuttaa ohjelman toimintaa. Alhaalla kuvassa on esitelty muutamia kohtia mitä voit muuttaa älä kuitenkaan muuttele mitään jos et tiedä mitä jokin asia tarkoittaa. Ja muista tallentaa uudet asetukset sillä muuten toiveesi muutoksista ei toteudu!